1000 de bătrâni singuri au retrăit atmosfera sărbătorilor în familie

București, 29 decembrie. Și în acest an, Asociația Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor a oferit, cu ajutorul sponsorilor, donatorilor, al voluntarilor și al partenerilor sărbători fericite pentru vârstnicii singuri. Nu mai puțin de 1000 de vârstnici singuri, izolați sau cu o situație materială precară din București, Constanța, Brăila, Pitești și Ploiești s-au bucurat de cadouri, tichete sociale și pachete de alimente, dar și de momente speciale, mese festive și vizite ale voluntarilor care le-au readus speranța și atmosfera de sărbătoare în case sau în căminele de bătrâni.

„Deși am avut o pată neagră pe inimă, ați reușit să mi-o înroșiți în câteva clipe. A fost cel mai frumos moment din viața mea”, a spus doamna Alexandrina Varvara din București la finalul vizitei cetei de colindători Niciodată Singur. De altfel, mai mulți beneficiari din București s-au bucurat de daruri și vizite de sărbătoare din partea voluntarilor chiar la ei acasă. Nici bătrânii din căminele din capitală nu au fost uitați: 330 dintre aceștia au primit daruri de la Moș Crăciun și au participat la ateliere interactive specifice sărbătorilor. La acțiunile din cămine au contribuit și voluntarii Oracle România.

La Constanța, echipele locale de voluntari au avut grijă ca cei 250 de vârstnici din căminul de bătrâni să aibă un Crăciun ca acasă, într-un eveniment cu daruri, colinde și vizita lui Moș Crăciun.

În județul Brăila, 73 de pachete au ajuns cu bine la vârstnicii nevoiași, iar mulți dintre acești, alături de voluntari au participat la o masă festivă în familie, organizată pe 26 decembrie. Pe 27 decembrie și în București, 100 de voluntari și vârstnici s-au bucurat de atmosfera festivă a sărbătorilor, la un prânz special, organizat la  restaurantul Pescăruș.

La Ploiești, Moșul a sosit cu daruri pentru cei 50 de vârstnici ai Căminului Vasarely, dar și pentru beneficiarii de la domiciliu, iar la Pitești, alături de voluntarii Grupului CEZ în România, 180 de bunici de la Centrul de Îngrijire și Asistență Argeș au primit sărbătorile în atmosfera colindelor și a cadourilor, în cadrul proiectului de responsabilitate socială și voluntariat corporativ desfășurat sub umbrela platformei de responsabilitate socială Energie pentru bine.

„Sărbătorile sunt, în general, un moment de bucurie în familie. Dar pentru mii de vârstnici din România ele sunt doar o reamintire dureroasă că sunt singuri, săraci și invizibili. Alături de donatori, sponsori și voluntari am reușit în această perioadă să le arătăm că nu au fost uitați, să le aducem spiritul de sărbătoare în căminele de bătrâni și bucuria unui Crăciun în familie. Pentru că împreună le putem oferi vârstnicilor din România o bătrânețe demnă și mai frumoasă.” a declarat Anca Iosub, director executiv al asociației.

Toate aceste acțiuni au fost posibile datorită generozității sponsorilor, a donatorilor și a partenerilor asociației. Cei care doresc să susțină cauza vârstnicilor o pot face încă până în ultima zi a anul prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei sau prin donații individuale. Detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Foto: Anca Danilov, Andreea Condrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *