Dăruim primăveri frumoase vârstnicilor singuri din România

București, 9 martie. O primăvară frumoasă înseamnă renașterea speranței, zâmbetelor și bucuriei, chiar și pentru vârstnicii singuri din România. Cu ajutorul voluntarilor, al partenerilor și sponsorilor, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor a alungat tristețea iernii și povara singurătății bătrânilor pe care îi sprijină în 5 orașe din România prin Balul Primăverii organizat la București pentru 120 de persoane, prin cadouri simbolice și vizite de mărțisor la domiciliul a 100 de bătrâni singuri  și ateliere de flori, mărțișoare și felicitări oferite celor 810 vârstnici din căminele de bătrâni.

Vârstnici care locuiesc singuri la domiciliul lor și în 3 centre rezidențiale din București au fost însoțiți de voluntarii asociației la Balul Primăverii. In atmosfera de petrecere asigurată de baloane și cadouri, mărțișoare și premii de tombolă, bunicutii au simtit spiritul primaverii si bucuria de a iesi din casa sau din cămin după lunga iarnă. Unii dintre ei chiar au avut curajul de a face câțiva pasi pe ringul de dans pe ritmul melodiilor pe care le cunosc atât de bine și de a cânta sau de a recita câteva din operele preferate.

La Brăila, 50 de vârstnici greu deplasabili au primit vizita voluntarilor cu flori și cadouri de mărțișor, iar 20 de persoane au participat la Concertul Simfonic susținut de Filarmonica Lyra –George Cavadia, un cadou de suflet la început de primăvară.

In centrele rezidentiale pentru vârstnici cu greu distingi zilele, săptămânile sau anotimpurile. De cele mai multe ori, zilele și orele trec una dupa alta, între aceiași pereți și între aceleași fețe. Inarmați cu flori, hârtie colorată și dulciuri, voluntarii Niciodata Singur s-au transformat în vestitori ai primăverii și alături de bunicuții din București, Ploiești și Pitești au reusit sa alunge pentru cateva ore singuratatea, tristețea și boala.

La Constanța, voluntarii și sponsorii locali au răsfățat vârstnicii din căminul de bătrâni cu dulciuri și flori, iar doamnele s-au bucurat de o sesiune de machiaj, coafură și manicură. Atenția primită și timpul petrecut alături de prietenii mai tineri sunt cea mai mare bucurie a bunicuțelor.

Vă mulțumim că nu ne-ați uitat, oameni frumoși! este mesajul vârstnicilor alături de care am întâmpinat această primăvară.

Toate aceste acțiuni sunt posibile datorită generozității sponsorilor, a donatorilor și a partenerilor asociației. Cei care doresc să susțină cauza vârstnicilor până pe 25 mai prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit al persoanelor individuale. Detalii pe http://www.niciodatasingur.ro/2-la-suta-pentru-varstnici/

Le mulțumim partenerilor și prietenilor care ne-au fost alături în acțiunile de primăvară:

Fotograf Andreea Condrat

Dana Delametra

voluntarii grupului CEZ în România

DGASPC sector 6 și conducerea Complexului Floare Roșie

DGASMB și conducerea CSSMMB

DGASPC sector 4 și conducerea centrului rezidențial Speranța

DGAS Argeș și conducerea Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești

Căminul de vârstnici Constanța

One thought on “Dăruim primăveri frumoase vârstnicilor singuri din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *