Speranta de Paste

Și-a dedicat întreaga viață celor bolnavi ca asistentă medicală. O viață grea, lipsită de iubirea unei familii, dar transformată în ore nesfârșite de grijă și afecțiune pentru cei în nevoie. Menirea sa de a veni în ajutorul celor bolnavi i-a dat puterea de a trece peste lipsa unui copil. Dar nimic nu o putea pregăti pentru povara și singurătatea bătrâneții și a bolii.

Astăzi, la 86 de ani, Leonida este cea care are nevoie de alinare în boală și bătrânețe. Coridoarele luminoase ale spitalului s-au transformat în închisoarea rece și întunecată a cămăruței din care nu a mai ieșit de 10 ani. Mâinile cu care mângâia oamenii în suferință îngheață astăzi pe bastonul neînsuflețit pe care își poartă anii. Doamna Leonida își poartă zilele grele doar cu ajutorul credinței și al familiei Niciodată Singur. Voluntarii sunt singurii care urcă scările înguste și aduc lumina sărbătorilor și a speranței în cămăruța întunecată și îngustă. Alimentele și produsele de igienă, florile sau mărțișoarele oferite de asociație sunt gesturi simple de atenţie și ajutor, dar atât de valoroase pentru un bătrân singur și neputincios. O valoare pe care o vedem în glasul și strângerea de mână pline de recunoștință ale doamnei Leonida.

Dar pentru a ne asigura că speranța Paștelui va ajunge în cămăruța ei și în casele altor vârstnici singuri, prin vizita unui voluntar și un coșulet cu ouă, cozonac proaspăt și alte alimente atât de necesare avem nevoie de sprijinul donatorilor și sponsorilor.

Le puteți fi alături vârstnicilor printr-o donație personală sau o sponsorizare din partea companiei dumneavoastră acum, în apropierea Paștelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *