Voluntariatul – Bogăție sufletească

„Aparent, în ziua de azi îmbogăţirea urmăreşte partea materială, căutăm să avem bani mulţi să ne satisfacem cele mai mici dorinţe,ne dorim din fiecare cate un pic, maşini, haine, pantofi, poşete, ultimele modele de gaget-uri aparute şi lista poate continua. Însă ce facem pentru acea parte din noi care se află alături noi de care de cele mai multe ori uităm fiindcă suntem atât de prinşi cu rutina zilnică încât ajungem să-l inchidem undeva şi să ne amintim de el numai când organismul ajunge sa ne ceară o meritată pauză?

Reţeta pe care eu o urmez poată să fie pentru unii greu de urmat, iar pentru alţii uşor de regăsit în ea şi de urmat.  Personal am înţeles că atunci când sufleteşte eşti bogat, te raportezi altfel la tot ceea ce te înconjoară, nu mai  vezi numai partea materială in tot şi toate, fiindcă cea din urmă rapid trece pe când bogăţia sufleteacă rămăne, de la ea iţi poţi lua energia si frumuseţea.

Denumirea sub care se regăseşte această reţetă, este VOLUNTARIATUL. Facil pentru unii, insă greu de oferit de alţii. Pot să spun că de 10 ani, de când voluntariatul a devenit parte din mine, simt că a contribuit la creşterea şi dezvoltarea mea personală cât şi pe plan personal mi-a fost extrem de util.

Până în urmă cu 1 an si 6 luni am activat in asociaţii ce implicau copiii şi tinerii, ei imi aduc multă energie, zâmbete şi inocenţă. Am simţit că imi doream să mă implic şi pentru persoanele de care adesea uităm care reprezintă un izvor de cunoaştere şi modele pentru generaţia tânără.

Persoanele în vârstă mereu au reprezentat pentru mine un cufăr al cunoaşterii poate pentru că am crescut alături de ei, imi sunt modele şi cei mai buni povestitori.  Din acest motiv am aplicat în a deveni voluntar pentru persoanele vârstnice în cadrul asociaţiei NICIODATĂ SINGUR –PRIETENII VÂRSTNICILOR.  Mi- am dorit să fiu parte  a asociaţiei din trei motive, primul imi lipseau bunicii alături de care am crescut, în al doilea rând vroiam să ofer o bucurie unei persoane care după o viaţă plină de evenimente a ajuns singură şi nu în ultimul rând doream să aduc un tribut pentru bunicii mei care mi-au insuflat valorile morale şi care pentru mine sunt un izvor neîncetat de cunoaştere.

Din februarie 2016 sunt mult mai bogată sufleteşte pentru că simt că prin implicarea mea  aduc o raza de bucurie celor care se simt singuri şi au nevoie de cele mai multe ori să fie ascultaţi şi să li se ofere motive de a se ridica din pat, aranja şi a veni la o plimbare în parc, la teatru sau la un prânz intr-o zi de weekend.

Bucuria şi incântarea cu care mereu mă incarc este greu de explicat in cuvinte, ea poate fin concretizată prin faptul că beneficirii asociaţiei iţi oferă din inimă un mulţumesc pentru ca le-am dat ocazia să simtă că nu sunt singuri şi că cineva îi caută şi îi face să nu se simtă uitaţi.

Voluntariatul in familia NICIODATĂ SINGUR mi- a oferit oportunităţi pe care personal nu credeam că voi ajunge să le ating intr-un timp relativ scurt, consider că am ajuns să le dobândesc pentru că am oferit necondiţionat o parte din timpul meu si din mine, fără a fi orbită de a câştiga ceva pe partea materială.

Fiindcă atunci când oferi necondiţionat şi prin dăruire bucuriile apar, cunoşti o altă perspectivă şi ai o altă viziune asupra vieţii şi lumii.

Vă multumesc pentru tot ce mi-ati oferit şi imi veti oferi, aceste momente valorează cât  toate bogăţiile.

Prin VOLUNTARIAT creştem, ne îmbogăţim moral şi sufleteşte

VOLUNTARIATUL ne face mai buni unii cu alti, ne face umani.”

Andreea Boldica – voluntar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *