A început a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Timp de o aproape o săptămână, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, peste 50 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea a peste 6000 de flori și gânduri bune seniorilor. Locurile de desfășurare ale campaniei sunt diverse, de la cămine de bâtrâni, la cafenele și restaurante, casierii și puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri și spații publice sau la domiciliul vârstnicilor nedeplasabili.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres în state precum Franța, Spania, Ungaria, Elvetia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate.  În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singuratate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor încearcă să combată aceste fenomene.

În acest an, au răspuns pozitiv invitației de a dărui vârstnicilor Flori pentru Suflet: Grupul CEZ România, Oracle Volunteers-Bucuresti, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale-Iasi, Fundația Crucea Alb-Galbenă-Bucuresti, Buzau, Constanta, Asociația Modelăm Inimi-Plopeni (Prahova), Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu Bălăceanca-Bucuresti, Centrul de zi pentru persoane vârstnice-Galați, Lutz & Associates-Timisoara, Asociația Exista o Șansă-Buhusi (Bacau), Fundația Păpădia Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Crucea Roșie România- Mediaș, Asociația Progenies-Bucuresti, APVCD Familia 2004-Blaj, Asociatia Mansio-Baia Mare, Colegiul Național Gheorghe Lazăr-București, Asociația Serviciilor Sociale Tatarani (Vaslui), Fundația People to people-Oradea, Direcția de Servicii Sociale-Brașov, Asociația Sămarineni în Comunitate-Ialomita, Fundația Filantropica Omenia-Tg. Neamt, Arcelor Mittal Galati, Centrul de resurse al comunității Aurul Negru-Telega (Prahova), Asociația Familie și Educație pentru copii-Vaideiu/Ogra (Mures), Fundația Sozialstation Metzingen-Sibiu, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului-Suceava, Colegiul de Arta “Ciprian Porumbescu”-Suceava, Colegiul National “Petru Rares” Suceava, Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Suceava-Ciprian Tuchilus, Colegiul National “Stefan cel Mare”-Suceava, Universitatea “Stefan cel Mare”-Suceava, Asociatia Tineri de Succes-Suceava, Primaria Serbauti-Suceava, Asociatia SEVA-Suceava, Centrul și îngrijire și asistenta-Pitești, Caminul pentru Persoane Varstnice Sfanta Elena-Târgoviște, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a copilului sector 4-Centrul de zi  “Clubul seniorilor Covasna”-Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a copilului sector 2- Centrul rezidential pentru persoane varstnice Speranta-Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti-Complexul de Servicii Socio-Medicale Sf. Dimitrie-Bucuresti, Centrul de ingrijire pentru persoane varstnice

2 thoughts on “A început a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”

 • 29 septembrie 2017 at 15:19
  Permalink

  Azi copii Centrului de zi , alaturi de voluntari ai Asociatiei FAMILIA 2004 BLAJ ,au oferit flori si felicitari celor 20 de beneficiarI ai Centrului pentru Persoane Varstnice din Municipiul Blaj. Multumim , Asociației Niciodată Singur-Prietenii Varstnicilor, Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, pentru onoarea de a colabara si in cea de-a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”.

  Reply
 • 29 septembrie 2017 at 15:20
  Permalink

  Azi copiii Centrului de zi , alaturi de voluntari ai Asociatiei FAMILIA 2004 BLAJ ,au oferit flori si felicitari celor 20 de beneficiarI ai Centrului pentru Persoane Varstnice din Municipiul Blaj. Multumim , Asociației Niciodată Singur-Prietenii Varstnicilor, Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, pentru onoarea de a colabara si in cea de-a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *