Flori pentru Suflet 2017

În perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2017, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României derulează pentru al 6lea an consecutiv, alături de partenerii locali, campania „Flori Pentru Suflet”.

„Flori pentru suflet” este o campanie de sensibilizare a publicului privind riscurile asociate singuratății si izolării sociale la vârsta a III-a, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie). Campania se desfăsoară la nivel internațional, în cele 8 țări ale Federației Internaționale „les petits freres des Pauvres”, din care asociația faca parte.

Cum funcționează?

Mecanismul campaniei este unul simplu. Voluntarii Niciodată Singur vor oferi în perioada 28 septembrie – 3 octombrie flori și cartoline vârstnicilor pe care îi întâlnesc. Echipele partenerilor se vor alfa la nivel național în locuri publice, parcuri, cafenele și restaurante, cămine de bătrâni sau ghisee de plăți. În plus, campania este un prilej pentru ONG-uri locale, instituții publice sau exponenți ai mediului de afaceri de a se coaliza și de a trage un semnal de alarmă privind situația vârstnicilor din România. La nivel național, studiile arată ca unul din doi vârstnici se simte singur sau inutil (GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, 2015).

Cum te poți înscrie?

Oricine se poate alătura campaniei. Prin formularul disponibil aici, oricine poate deveni mesager al Florilor pentru Suflet. Chiar dacă reprezenta un ONG, o companie privată sau dorește să ia parte dintr-o acțiune internațională în nume propriu, prin completarea formularului, inițiatorul va primi prin curier kit-ul Campaniei, ce conține felicitările necesare, posterul și insigna campaniei. Totodata, cei interesați pot solicita pachetul de comunicare pentru a-și promova acțiunea pe plan local. 

În 2016, au fost oferite peste 5000 de flori și gânduri bune în 21 de județe din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *