Județul Suceava, campion al campaniei Flori pentru Suflet

În județul Suceava, prin amabilitatea Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi Asociaţia SEVA, au fost distribuite peste 600 de flori si felicitări în cadrul Campaniei Flori pentru Suflet, organizată de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României. 

În cadrul campaniei, peste 200 de flori au fost donate de către Florăria Queen Concept Flower Suceava,  însă cele mai multe flori au fost oferite cu drag din partea voluntarilor, in mare parte elevi.

Iată filmul evenimentelor din săptâna 30 septembrie – 3 octombrie 2017:

La nivelul comunei  Șerbăuți, voluntarii adulti și copii, au împărțit peste 70 de felicitări și trandafiri persoanelor de vârsta a III-a din comunitate, atât în cele două biserici cât și la domiciliul persoanelor vârstnice nedeplasabile!
O parte din felicitări (50) au fost puse la dispoziție de către Asociația ”Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor” și Fundația ”Principesa Margareta a României”, la care s-au adăugat felicitările lucrate de copiii și cadrele didactice de la cele două școli! 
Florăria Queen Concept Flower Suceava a donat cca 30 de trandafiri superbi care au ajuns în mâinile trudite și în inimile  bătrânilor din comunitate, îmbrăcați de sărbătoare (încă se mai poartă straiele  tradiționale, deja din nou la modă,  la sate).

La nivelul municipiului Suceava, o echipa de voluntari de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” , coordonator: dir. Ex. Adj. prof. Elena Istrate au oferit pe stradă și în parcuri, un număr de 30 de felicitări, persoanelor de vârsta a treia întâlnite în cale. Pe lângă felicitări cu însemnele campaniei și flori, voluntarii au dăruit o vorbă bună, zâmbete și au imortalizat momentele petrecute cu trecătorii.

Voluntarii de la Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” au participat și ei, la această campanie. Au cântat la chitară, au împărțit zâmbete, flori și felicitări vârstnicilor întâlniți pe stradă, în centrul orașului Suceava. ,,Nu există bătrânețe, ci o vârstă cu mai multe amintiri,, a fost motto-ul lor de azi. La mulți ani tuturor persoanelor care au adunat de-a lungul timpului experiență și amintiri.

– Voluntarii de la Centrele Speranta, Colt Alb si Micul Print, din cadrul DGASPC Suceava, au oferit felicitări cu însemnele campaniei si flori donate de către Florăria Queen Concept Flower Suceava, persoanelor vârstnice din parcuri și de pe stradă, vecinilor etc.

Voluntarii  de la Asociația Tineri de succes Suceava au vizitat căminele de bătrâni care aparțin Mănăstirii Sfântul Ioan ce Nou Suceava, locațiile de lângă Inspectoratul Școlar Județean și din cartierul Ițcani, aducând cu zâmbetele și darurile lor, o rază de soare în viața acestora.Florile și felicitările, însemne ale respectului și prețuirii pentru generația care ne-a legănat copilăria, au fost oferite din partea Asociației ”Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor” și Fundației ”Principesa Margareta a României”.

Voluntarii de la Asociația SEVA au dăruit flori și felicitări la domiciliul persoanelor vârstnice dar și pe stradă.

 –Voluntarii de la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava s-au împărțit în trei grupe:

-Un grup voluntari  s-au deplasat la Centrul de îngrijire și Alinare (Casa Victor) de la Ilișești unde au oferit celor 41 de persoane vârsnice, câte o floare și câte o felicitare cu însemnele campaniei, din partea Asociației ”Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor” și Fundației ”Principesa Margareta a României”. Au stat de vorbă și au făcut fotografii cu beneficiarii și personalul din cadrul centrului. Zâmbetele și ochii înlăcrimați au luminat fețele celor încărcați de ani și de amintiri atunci când au cântat împreună ”La mulți ani”

-Un alt grup de voluntari au vizitat Centrul de bătrâni ”Sfântul Ioan ce Nou” din Suceava, dăruind bucurie alături de felicitări și flori, beneficiarilor acestui centru.

-Al treilea grup de voluntari au oferit pe stradă, persoanelor vârtnice, felicitări și flori dar și la domiciliul cadrelor didactice pensionare, care au predat ]n cadrul acestui

-Felicitări au primit și cele 48 de persoane vârstnice aflate în îngrijire la CRRN Zvoriștea, alături de urările de La mulți ani și sănătate din partea conducerii DGASPC Suceava

-Voluntarii de la Colegiul Național Stefan cel Mare au oferit felicitări și urări de sănătate persoanelor vârstnice întâlnite pe stradă, in centrul municipiului Suceava, în data de 3 octombrie, la finalul campaniei.

-Voluntarii de la Grădinița Dumbraveni au oferit felicitari si flori persoanelor vârstnice ocrotite în cadrul Centrul Social din Dumbrăveni, împreună cu părinții și însoțiți de doamna educatoare, Mihaela Guriță.

Este primul an în care județul Suceava participă la această campanie. Campania se desfășoară pentru al 6lea la nivel național și este derulată de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României. În 2017, peste 6500 de flori au fost oferite cu ajutorul a peste 50 de parteneri, în 28 de județe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *