Primul Paște în singurătate

Acum câțiva ani, Mama Maria a trăit cea mai mare nenorocire de pe lume: și-a îngropat copilul. L-a iubit ca pe ochii din cap, i-a oferit tot ce era mai bun și i-a purtat de grijă toată viața. Pentru Mama Maria nu a contat că îl luase de suflet de la cineva în necaz. Era copilul ei.

Când am vizitat-o acum două săptămâni pe Mama Maria, oala cu sarmale de post clocotea pe sobă. Nu aștepta musafiri sau nu se pregătea de vreo sărbătoare în familie. Creștinește, femeia gătea pentru pomana de 6 luni a soțului. Era ultimul suflet care îi rămăsese alături la bătrânețe, dar a cedat în lupta cu boala și a lăsat-o pe Mama Maria singură pe lume. Timidă, cu ochii blânzi, ne povestește de timpuri în care erau o familie unită: Ea, soțul ei, Ion și fiul lor, Mihai. Au fost o familie frumoasă, s-au iubit și au trăit în armonie, așa cum ne dorim cu toții. Vorbește de ei la prezent ca și cum te-ai aștepta să intre pe ușă în orice moment. Dar la Mama Maria nu mai vine nimeni, iar acum se apropie Sărbătorile Paștelui, primele pe care le va trăi singură, în izolare.

Oameni necăjiți ca Mama Maria întâlnim în fiecare zi și încercăm, cu ajutorul oamenilor inimoși, sufletiști să îi ajutăm și să le alinăm singurătatea. Vă rugăm să fiți din nou alături de noi cu o sponsorizare sau cu o donație, pentru a putea oferi acestor oameni Sărbători de Paște cu cele necesare pe masă, dar și pentru a le reaprinde din nou speranța că bătrânețea nu trebuie să fie un timp al izolării, bolii și sărăciei.

Vă rugăm să alegeți suma pe care doriți să o oferiți:

Doneaza 50 lei  Doneaza 70 lei  Doneaza 100 lei  Alege valoarea donatiei

Cum folosim donația?

Prin generozitatea Dumneavoastră și cu ajutorul voluntarilor care oferă gratuit timpul și grija lor, dăruim bătrâneți frumoase celor aproape 1000 de vârstnici beneficiari, astfel:

  • Asigurăm vizite săptămânale de socializare, sprijinim emoțional și desfășurăm activități sociale pentru vârstnicii singuri, la domiciliu;
  • Organizăm vizite și activități interactive lunare pentru bătrânii din cămine, însoțite de mici cadouri;
  • Oferim suport practic și material (pachete de alimente, medicamente, lemne pentru foc, scaune cu rotile, ochelari de vedere, produse de igienă, etc.) pentru vârstnicii nevoiași;
  • Readucem bucuria Sărbătorii de Paște, prin pachete de alimente, mici daruri și o masă festivă în marea „Familie Niciodată Singur”.

Vrem să vă ținem la curent cu modul în care donațiile dumneavoastră ne ajută. Puteți descărca aici

Raport anual 2017 – Asociatia Niciodata Singur

Vă mulțumim pentru ajutorul oferit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *