Tu când pleci în vacanță?

Doamna Burlacu este o lecție de bunătate, putere și demnitate. Pentru ea, fiecare zi este o nouă lupta cu boala care ușor-ușor o lasă fără mobilitate. Își setează mereu noi limite și se înverșunează să se deplaseze cât mai mult. Renunță la autobuz pentru distanțele scurte de 1-2 stații, refuză politicos locul oferit în tramvai și merge pe jos până la cel mai îndepărtat magazin de pâine din cartier. E singură, copiii au plecat de mult în străinătate, iar pe nepotul care locuiește în țară nu-l necăjește cu problemele ei. Doamna Burlacu nu este o povară pentru nimeni. Mai mult, îi ajută pe cei din jur ori de câte ori e nevoie. Așa a făcut toată viața și asta îi aduce linștea.

Ultima oară a fost în concediu acum 28 de ani, în 1990. Pe atunci trăia soțul și au fost împreună la Slănic Moldova. Dar la mare, doamna Burlacu nu a ajuns niciodată. Poate că din lipsurile vieții sau din cine știe ce motiv, dar doamna nu a auzit niciodată vuietul mării și nu s-a bucurat de atingerea caldă a nisipului.

 

La fel ca doamna Burlacu, sute de vârstnici singuri din țară așteaptă de prea mult timp următorul concediu. Lipsurile, grijile și singurătatea le-au spulberat speranța să îndrăznească să viseze la așa ceva. Pentru ei, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor organizează an de an excursii și sejururi la mare sau la munte care să le aducă în suflet bucuria de altădată a unei vacanțe. În 2017, am reușit să oferim o vacanță pentru 186 de bunici, din azile sau care locuiesc singuri.

Te rugăm să ne ajuți cu o donație pentru a oferi bunicilor noi amintiri, venite în ultimii ani ai vieții. Implicarea ta va îndeplini visuri de mult așteptate pentru peste 100 de bătrâni beneficiari ai Asociației, care se bucura în acest an de câteva zile de vacanță. Iți mulțumim pentru generozitate!

Alege valoarea donației. Vei fi redirecționat în siguranță către platforma de plăți MobilPay pentru a face donația cu cardul bancar.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *