#GivingTuesday: Dăruiește pentru bătrânii singuri

Daca in luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday si Cyber Monday deja adoptate la nivel international, ce ar fi sa avem si o zi in care sa sarbatorim si sa incurajam generozitatea si implicarea sociala, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor.

Lansata in 2012 #GivingTuesday a devenit o miscare internationala adoptata de peste 90 de tari. #GivingTuesday pune in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a social media, creand o miscare ce aduce impreuna ONG-uri, institutii publice, companii si oameni de bine pentru a incuraja implicarea in comunitate. Anul acesta #GivingTuesday se sarbatoreste pe 27 noiembrie.

Niciodată Singur este despre „a fi împreună”: împreună în cauza singurătății vârstnicilor, împreună pentru demnitate la orice vârstă, împreună prin voluntariat și implicare, pentru un impact de durată în viața bătrânilor noștri. Povestea a început în 2006, ca program dezvoltat de Fundația Principesa Margareta a României pentru sprijinul vârstnicilor afectați de izolare socială și săracie. În plus, parteneriatul cu Asociația Les petits frères des Pauvres (Franța) ne-a echipat cu metode noi de mobilizare voluntară și instrumente de combatere a singurătății. Din 2015, cu sprijinul și expertiza celor două organizații de renume, a fost fondată Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor. Cu ajutorul a 150 de voluntari, 900 de vârstnici din 6 județe ale țării primesc astăzi ajutor practic, moral și material pentru o bătrânețe mai frumoasă.

Implică-te și tu! De #GivingTuesday fă o donație pentru vărstnicii care nu mai au pe nimeni. Tu alegi suma dorita:

Doneaza 50 lei  Doneaza 70 lei  Doneaza 100 lei  Alege valoarea donatiei

Acum, în prag de iarnă, banii strânși ne ajută să dăruim bătrâneți mai liniștite, prin:

  • pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare pentru bătrânii cu venituri reduse
  • lemne de iarnă pentru bunicii din mediul rural
  • mici daruri pentru vârstnicii din Căminele de bătrâni în care suntem alături de voluntarii noștri.
  • ajutor financiar pentru rețetele de medicamente 

Vrem să vă ținem la curent cu modul în care donațiile dumneavoastră ne ajută. Puteți descărca aici

Raport anual 2017 – Asociatia Niciodata Singur și Raport de 7 luni (2018) – Asociația Niciodată Singur .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *