INFOGRAFIC: 2018 – încă un an alături de Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România și Asociația Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor au încheiat cel de-al treilea an de proiect de responsabilitate socială si voluntariat corporativ dedicat vârstnicilor singuri din județul Argeș, sub umbrela platformei de responsabilitate socială “Energie pentru Bine”. Proiectul este implementat în Căminul Găvana din Pitești, județul Arges.

În 2018, pe parcursul a 20 de activități cu tematică atent aleasă, 67 de voluntari ai Grupului CEZ în România au consolidat relația de prietenie împreună cu 220 beneficiari direcți și 537 beneficiari indirecți, cărora le-au fost alături în încercarea de a reduce sentimentul de singurătate des întâlnit la persoanele de vârsta a III-a. Proiectul a însumat peste 250 de ore de voluntariat.

De-a lungul anului 2018 , voluntarii au fost alături de bătrânii din cămin, în cadrul unor activități dedicate sărbătorilor din timpul anului, ateliere creative, concursuri distractive, de cultură generală, șezători de tricotat și, în luna iunie, o excursie de o zi la un obiectiv istorico-religios. Mai mult, ca element de noutate, bătrânii din cămin s-au bucurat de activități noi, precum ieșiri în oraș sau vizionarea de filme documentare. Parteneriatul început în anul 2016 asigură an de an continuitatea în viața vârstnicilor, fapt care îi face să capete încredere și care îi ajută să își îmbunătățească starea de spirit. 

Parteneriatului Grupului CEZ în România cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor a obținut recunoaștere națională în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2017, fiind premiat cu premiul I la categoria Parteneriat intersectorial.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *