Singurătatea nu e un plan de vacanță

Pentru sute de mii de vârstnici singuri, vacanțele au fost scoase de mult din lista de priorități. Viața plină de greutăți, pensia modestă, problemele de sănătate sau pur și simplu lipsa companiei îi fac să aleagă singurătatea ca plan de vacanță. Chiar și statisticile arată că un vârstnic singur petrece până la 20 de zile fără să vorbească cu nimeni  Din cei aproape 1000 de bătrâni pe care voluntarii noștri îi vizitează săptămânal, sute nu au mai ieșit din orașul de domiciliu de cel puțin 20 de ani.

 Pe Maria Zaharia o știm de la Căminul Speranța, acolo unde voluntarii noștri o vizitează săptămânal și încearcă să îi bucure bătrânețea. Are 78 de ani și e singură de 43, de când bărbatul său a murit. Necazurile au însoțit-o mereu pe dna. Zaharia și nu au lăsat-o deloc să aibă o viață bună. Chiar din copilărie, un accident în pivnița casei a împiedicat-o să continue școala, dar dna Zaharia nu s-a lăsat și a muncit, cum a putut toată viața: a făcut curat la ITB. Visul ei dintotdeauna a fost să fie mireasă, să poarte o rochie albă și frumoasă și să se „ia cu verighetă” cu bărbatul său. Din păcate, sărăcia i-a spulberat și acest vis. Acum la bătrânețe, când nu mai are pe nimeni, a avut noroc de străini care au adus-o la Căminul Speranța. Aici își trăiește în liniște ultimii ani ai vieții.

Dna Zaharia nu și-a pus niciodată speranța să meargă la mare. Dar uite că viața i-au scos în cale voluntarii Niciodată Singur. Doar cu ajutorul donațiilor dvs. putem să oferim acestor oameni mica bucurie de a vedea marea.

 

Așa sună cam toate destinele pe care le întâlnim la Niciodată Singur. Aflăm mereu povești triste de singurătate și întâlnim vârstnici care n-au văzut niciodată marea sau nu s-au bucurat din tinerețe de o excursie de o zi cu autocarul până la munte. Pentru ei, în fiecare an găsim soluții, alături de donatori inimoși, pentru a le dărui o bătrânețe frumoasă.

Din nou, vă rugăm să fiți alături de noi, oferind donații care se vor transforma în mici bucurii pentru bătrânii care nu mai au pe nimeni. În această vară, ne propunem să oferim 100 de mici vacanțe de una, două sau trei zile ca să înseninăm viața bătrânilor care își petrec tot anul în singurătate și izolare.

 

Alege de mai jos suma pe care vrei să o donezi pentru vârstnicii singuri:

   

Vă mulțumim! Doar alături de voi le oferim amintirile plăcute de care au atâta nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *