Misiune si valori

Misiunea Asociaţiei « Niciodata singur – prietenii varstnicilor » este de a lupta la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice prin mobilizarea voluntarilor si prin schimbarea percepţiei societăţii asupra persoanelor vârstnice.

Scopul Asociaţiei
Scopul Asociaţiei este de a lupta la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice, cu precădere a celor de peste 60 de ani, mobilizarea voluntară şi crearea unei culturi de voluntariat şi a unei comunităţi care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, la conştientizarea şi responsabilizarea membrilor societăţii civile şi a instituţiilor publice şi la schimbarea percepţiei, atitudinii şi comportamentului societăţii asupra persoanelor vârstnice.

Valorile ce ne ghideaza sunt:
a) respectarea demnităţii fiecărei persoane;
b) respectarea ideilor, alegerilor, opiniilor şi opţiunilor fiecărei persoane;
c) asumarea responsabilităţii sociale şi individuale;
d) loialitate în acţiune în limita obiectivelor propuse de Asociaţie;
e) respectarea confidenţialităţii persoanelor beneficiare ale programelor Asociaţiei.

Membri
Asociatia “Niciodata singur – prietenii varstnicilor” s-a nascut din dorinta voluntarilor de a se implica mai mult si de a oferi un exemplu de mobilizare ce poate fi replicat la nivel national. Alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, alti 13 voluntari au pus bazele acestei asociatii in vara anului 2015, in calitate de membrii fondatori.

Membrii fondatori sunt: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Constanta Androne, Elena Olteanu, Mihai Anghel, Elena Flueraru, Doriana Miclea, Eduard Oana, Mihaela Zodila, Anca Zavadescu, Carmen Vasile, Anca Iosub, Teodora Saitos, Liliana Minzat, Alina Ghita

In prezent, componenta Consiliului Director este urmatoarea:
Presedinte: Anca Zavadescu
Vicepresedinte: Elena Olteanu
Membri: Constanta Androne, Mihai Anghel, Eduard Oana, Mihaela Zodila, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei