Povestea noastra

15171030_1229567223767937_5423905481786028646_n
“Niciodata singur” este despre “a fi impreuna”: impreuna in lupta impotriva singuratatii varstnicilor, impreuna pentru demnitate la orice varsta, impreuna prin voluntariat si implicare, pentru un impact de durata in viata batranilor nostri.

Povestea noastra a inceput in 2006, ca program dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in beneficiul varstnicilor afectati de izolare sociala si saracie. Parteneriatul cu asociatia franceza les petits freres des Pauvres ne-a oferit in plus metode noi de mobilizare a voluntarilor si instrumente de lupta impotriva sentimentului de singuratate.

Acum, 10 ani mai tarziu, cu sprijinul si expertiza celor 2 organizatii de renume, Asociatia « Niciodata singur – prietenii varstnicilor » este cea care continua lupta impotriva izolarii si sentimentului de singuratate al varstnicilor prin voluntariat si mobilizarea comunitatilor.

Incepand cu iunie 2016, Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor este membru al Camerei de Comert si Industrie Franceze in Romania. Puteti fi la curent cu activitatile CCIFER aici!

In noiembrie 2016, Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor a devenit membru al Federatiei Internationale les petits freres des Pauvres. Federatia reuneste organizatii din 10 tari din intreaga lume care lupta pentru cauza varstnicilor singuri si alaturi de care impartaseste misiunea de a oferi batraneti demne, in speranta si prietenie. Va invitam sa descoperiti lumea „Prietenilor Varstnicilor” aici.