Povestea noastra


“Niciodata singur” este despre “a fi impreuna”: impreuna in alinarea singuratatii varstnicilor, impreuna pentru demnitate la orice varsta, impreuna prin voluntariat si implicare, pentru un impact de durata in viata batranilor nostri.

Povestea noastra a inceput in 2006, ca program dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in beneficiul varstnicilor afectati de izolare sociala si saracie. Parteneriatul cu asociatia franceza les petits freres des Pauvres ne-a oferit in plus metode noi de mobilizare a voluntarilor si instrumente de lupta impotriva sentimentului de singuratate.

10 ani mai tarziu, în decembrie 2015, cu sprijinul si expertiza celor 2 organizatii de renume, Asociatia « Niciodata singur – prietenii varstnicilor » este cea care continua lupta impotriva izolarii si sentimentului de singuratate al varstnicilor prin voluntariat si mobilizarea comunitatilor.

In noiembrie 2016, Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor a devenit membru al Federatiei Internationale les petits freres des Pauvres. Federatia reuneste organizatii din 10 tari din intreaga lume care lupta pentru cauza varstnicilor singuri si alaturi de care impartaseste misiunea de a oferi batraneti demne, in speranta si prietenie. Va invitam sa descoperiti lumea „Prietenilor Varstnicilor” aici.

Astăzi, aproape 800 de bătrâni din Bucuresti, Constanta, Braila, Ploiesti, Pitesti si Targoviste primesc ajutor moral, practic si material din partea celor 120 de voluntari Niciodata Singur.